20% знижки на курс англійської по промокоду ENGLISHBLOG!

Рівень Upper-Intermediate

Граматика
5 хвилин читати
04.03.2024
0
0
263

Розглянемо, що вивчається на рівні Upper-Intermediate, як це впливає на англійську мову та які перспективи відкриваються перед учнем після закінчення рівня.

Upper-Intermediate – це вже вершина чи лише середина на шляху до бажаної мети? І те і інше. Upper-Intermediate є високим рівнем, але ще не достатнім, щоб тягатись із носіями. 

Рівні володіння англійською

Говорячи про рівні англійської, рівень Upper-Intermediate відповідає рівню В2 класифікації CEFR, що означає володіння англійською мовою на самостійному рівні та описується як рівень "вищий за середній". До речі, ви знали, що Upper-Intermediate читається як “аппер інтермідіет”, але не “аппер інтермедіат”.

A – елементарне володіння

A1

Рівень новачка

Beginner

Elementary

A2

Передпороговий рівень

Pre-Intermediate

B – самостійне володіння

B1

Пороговий рівень

Intermediate

B2

Пороговий просунутий рівень

Upper-Intermediate

C – вільне володіння

C1

Професійний рівень

Advanced

C2

Рівень носія

Proficiency

Рівень англійської Upper-Intermediate - це

Рівень англійської Upper-Intermediate – це рівень знань, що характеризує студента, як самостійного співрозмовника, здатного підтримати розмову та бути її активною складовою, покладаючись виключно на власні сили.

При тому, що Рівень англійської B2 вважається показовим рівнем, фактично – це все ще середина, де Upper-Intermediate виступає певним “місцем для привалу” після тривалої дороги і перед ривком, що очікується на рівнях C1-C2.

На щастя, без цього рівня не обійтися. Завдання тут – "почистити пір’ячко": перебрати вивчену раніше інформацію, систематизувати те, що лежало без діла по закутках пам'яті, допрояснити матеріал, заповнити пробіли та посилити слабкі місця, як лексичні, так і граматичні. Тому частоко англійська B2 рівня присвячена практиці вже вивченого. Також вивчаються нові випадки вживання матеріалів із попередніх рівнів.

З рівня Upper-Intermediate студент переходить в іншу "вагову категорію": людина з таким рівнем затребувана як професіонал, вважаючись постійним користувачем мови, без перерв у практиці.

Кому підходить рівень Upper-Intermediate?

рівень Upper-Intermediate

Спираючись на сказане вище, вивчати англійську з Upper-Intermediate рівня можуть ті, хто:

  • вільно володіє часами Simple, Continuous, Perfect;

  • використовує Passive Voice та знайомий з Reported Speech;

  • застосовує модальні дієслова can, should, must, have to у кількох значеннях;

  • володіє трьома типами умовних речень;

  • розбавляє мову прикметниками та прислівниками;

  • володіє кількома способами опису майбутнього та минулого часів;

  • ініціює розмову і підтримує її, спираючись виключно на власні знання;

  • володіє словниковим запасом, що зачіпає широке коло об'єктів, не обмежуючись особистими інтересами;

  • досягнув високого рівня, проте деякі теми з минулого досі “переслідують” і не дають спокою.

Навички, що набуваються на рівні англійської Upper-Intermediate

рівень Upper-Intermediate

По завершенню рівня Upper-Intermediate студенти набувають навичок, достатніх для самостійної участі у повсякденній бесіді на знайомі теми та обміну інформацією.

  • Словниковий запас (vocabulary) сягає 4000 слів, завдяки чому студент чітко описувати ситуації та висловлює точку зору з більшості тем, без попереднього підбору слів.
  • Граматика (grammar) оформлена в складні структури речень. Студент демонструє відносно високий рівень граматичного контролю, не допускаючи грубих помилок, що викликають нерозуміння. Також може виправити більшість помилок під час мовлення самостійно.
  • Говоріння (speaking) характеризується навичками легко розпочати розмову, підключитися до діалогу, коли необхідно, і закінчити розмову за потребою. Спілкування відбувається з достатнім ступенем швидкості та спонтанності, для ведення діалогів з носіями мови. Студент здатний пояснювати та відстоювати власні погляди, а також висловити точку зору з нагальних питань, вказавши переваги та недоліки варіантів розвитку подій. Інакше кажучи: розмовні навички – на висоті, що і потрібно.
  • Аудіювання (listening) на рівні B2 розвинене достатньо для перегляду фільмів, шоу та прослуховування лекцій або подкастів в оригіналі на стандартному діалекті.
  • Навичка письма (writing) допомагає написати чіткий, докладний текст на широке коло тем, пов'язаних з інтересами людини і не тільки. Наприклад, студенту на рівні B2 не важко написати есе або звіт, передавши інформацію або навівши докази на користь або проти певної точки зору.
  • Читання (reading) в оригіналі – те, що відкриває окремий новий світ: статті та звіти, присвячені актуальним проблемам, сучасна проза, поезія та багато іншого. При читанні в оригіналі людина ще ближче стикається з мовою і знайомиться з новими її гранями.

Програма рівня англійської Upper-Intermediate

Цей рівень вважається широко затребуваним у сфері освіти та бізнесу, тому й теми для вивчення тут відповідні: цілепокладання, робота з персоналом, презентація себе бізнес-партнерам, спілкування на гострі соціальні теми. Все це забезпечує рівень B2.

Лексика

Goals

Solving problems and situations

Цілепокладання та ситуації, з якими стикається людина на шляху досягнення поставленої мети.

Business

Finances

Getting a job

Verbs used in the office

Сфера фінансів та бізнесу. Спілкування у рамках офісу. Розподіл доходів та облік витрат. Навички, необхідні отримання високооплачуваної посади.

News

Crime and jurisprudence

Entertainment

Cities

Hotel

Міжнародні та місцеві новини: які культурні заходи пройдуть у місті у вихідні, куди сходити з дітьми, де відпочити з сім'єю, як відбувається судовий процес, які глобальні проблеми на порядку денному та багато іншого.

Human nature

Relations

Description of objects, people and feelings

Тема вибудовування міжособистісних відносин з урахуванням природи людини.

Phrasal Verbs

Phrases used in spoken English

Дієслова та фрази, завдяки яким ви звучатимете як носій мови.

Expressions with gerund

Фрази, які застосовуються в парі з герундіями.

Adjectives and adverbs

Прикметники та прислівники в англійській мові, їх подібність та відмінність, правила застосування та виключення.

Граматика

wanna, gonna, gotta

Граматичні звороти, завдяки яким ви звучатимете як носій мови.

Perfect Tences

Perfect Continuous Tences

Особливості роботи з Доконаними та Тривалими Доконаними часами, випадки, коли одна група часів замінює іншу.

Conditionals 0, 1, 2, 3

Mixed Conditional

I wish

Всі типи умовних пропозицій: розмови про нереальне сьогодення, нереальне минуле та їх похідні поєднання.

Could, could have

Must, must have

Should, should have

Had better

Застосування модальних дієслів опису умовних і нереальних подій у минулому чи теперішньому.

General, specific preference

Особисті уподобання людей залежно від ситуації.

Complex Object

Складна назва для опису простого явища, яке звучить у нашій мові як “що, щоб, як”

Used to, be used to

Говоримо про звички з минулого, сьогодення та майбутнього.

make, let

Особливості роботи з “дозволяючими” та “заставляючими” дієсловами.

See sb do, doing sth

Описуємо дії, які зафіксували за допомогою зору, слуху тощо.

So that

Освоюємо роботу із фразою "для того, щоб".

Tag Questions

Правила формування питань із “хвостиками”, випадки їх застосування та граматичні відмінності від звичайних питань.

Як удосконалюватимуться знання на курсі Upper-Intermediate

Переходячи на рівень B2, студенти комфортно спілкуються та розуміють англійську мову. Тому й стоїть завдання усунути всі неточності в мові, щоб на наступному рівні вони не призвели до регресу. Як результат, рівень Upper-Intermediate характеризується ще більшою кількістю годин практики розмовної англійської, а теоретичним заняттям тут приділяється відповідно менше часу.

Навчання англійській базується на 4 фундаментальних речах: навички говоріння та сприйняття мови на слух, а також навички письма та читання. Така комбінація дозволяє розвинути почуття мови, засвоїти логіку мислення англійською та подолати мовний бар'єр не лише під час письма, а й під час говоріння, якщо до цього моменту він ще зберігся.

По закінченню рівня студент збагатить свою мову новими корисними виразами, стане більш розгорнуто висловлювати власні думки, буде впевненіше та легше спілкуватися з носіями мови, оперуючи не лише загальноприйнятою лексикою, а також сленговою.

Термін навчання на рівні Upper-Intermediate

Підрахунки показали, що для засвоєння рівня Upper-Intermediate потрібно 160 годин. Як правило, школи розтягують цей час на півроку-рік, займаючись по 1 годині, 2-3 рази на тиждень. Якщо англійську потрібно знати в майбутньому і завдання це не має поспіху – формат допустимий. Однак якщо англійська потрібна в цьому житті, бажано на вчора, виділіть на вивчення мови хоча б по 3 години тричі на тиждень і ви засвоїте рівень B2 за 3-4 місяці! Однак головне – не гнатися за термінами, а боротися за якість засвоєння матеріалу, особливо якщо присутнє не повне розуміння граматики.

Оцініть статтю

  • 0

Залишіть коментар

Банер