20% знижки на курс англійської по промокоду ENGLISHBLOG!

Сайти для читання англійською для кожного рівня

Читання
4 хвилини читати
02.12.2023
0
0
432

Читання - незамінна навичка вивчення мови. Спочатку ми вчимо рідну мову, читаючи казки та оповідання, а потім і іноземну, проте вже обираючи літературу згідно наших уподобань.

Статті та книги - джерело лексики та мовних оборотів, які стануть у нагоді в реальному житті. Тримайте наш список сайтів, де розміщені тексти на будь-який смак та рівень мови!

Користь сайтів англійською

"Навіщо ж читати сайти англійською", запитаєте ви. Відповідь дуже проста – кожен з нас має хобі, про які читає інформацію в інтернеті. Так чому б не поєднати приємне з корисним! Замість перелистування Інстаграму та Пінтересту без сенсового навантаження, шукайте ресурси для читання на англійській про цікаві для вас речі. Так ви зможете розширити словниковий запас необхідною лексикою та дізнаєтесь багато нового із іноземних джерел. Сайти для читання англійською – джерело актуального словника, який знадобиться для підтримки розмови з іноземцем та розширить ваш кругозір.

Сайти для читання англійською

Vogue

Фанати моди, приготуйтеся, адже Vogue - мекка для тих, хто потребує збільшення словникового запасу у сфері стилю та моди. Тенденції модних будинків і сучасні віяння моди тут не тільки подано на фото, а й описані досить незвичною лексикою. Сотні епітетів, десятки відтінків та деталі предметів одягу розширять багаж знань модниць з усього світу.

50-word stories

Нова історія на сайті 50-word stories публікується у розділі “Історії з 50 слів” щодня. Кожна з них складається з 50 слів! Надсилайте власні оповідання для розміщення на веб-сайті або беріть участь у тематичних конкурсах, щоб виграти книги або електронні книги, знижки в магазині або інші забавні призи.

Fictive Dream

Fiction Dream – інтернет-журнал, присвячений оповіданням. Тут зібрано короткі тексти на будь-яку тему. Вони можуть бути складними, драматичними, грайливими, хвилюючими чи загадковими. Вимоги до автора - оповідання мають бути продуманими та переконливими.

News in levels

Якщо ви любитель новин та цікавитесь подіями у світі, переходьте на сайт News in levels, де зібрані світові новини. Зручно, що новини поділені на групи згідно з рівнями володіння англійською. Не часто ви знайдете такі легкі новини англійською мовою, так що не пропустіть можливість познайомитися з News in Levels. Також існують додатки на App Store та Play Google.

British Council

Сайт British Council, де можна відпрацювати навички читання, прослуховування та листи для початківців та просунутих студентів. Ця платформа онлайн навчання, яка допоможе доповнити вивчення англійської сучасними статтями та текстами, і не дасть нудьгувати навіть самому непосидючому учню.

Newsela

Ньюсела пропонує п'ять лексичних рівнів однієї й тієї ж новини. Потрібно лише вибрати версію, відповідно до рівня володіння мовою. Тут знайдуться вебінари, блоги, гайди, історії успіху та інші статті, які припадуть вам до душі.

Сайт також пропонує вправи з кількома варіантами відповідей, щоб перевірити ваше розуміння статті.

World of Wanderlust

Якщо ви фанатієте від подорожей і бажаєте побачити весь світ, World of Wanderlust створений для вас. Тут зібрано тисячі порад щодо відвідин країн Європи, Азії, Африки та Америки. Також знайдуться рекомендації про їжу, проживання, маршрути та особливості країн. Особливість цього сайту – у блогах мандрівники пишуть лайфхаки та поради щодо відвідування міст та країн, підкріплюючи це фотографіями та цінами.

Sky Sports

Якщо ви належите до затятих спортивних уболівальників, вам сподобається сайт Sky Sports. На цьому ресурсі зібрані ключові новини спортивного світу, відео та фоторепортажі з матчів, розбори ігор та кадрові перестановки у спортивній сфері. Тут навіть є онлайн табло з поточними результатами матчів, які ви не можете вільно подивитися у прямому ефірі.

Perfect English Grammar

Perfect English Grammar - ідеальний сайт для тих, хто хоче розібратися в англійській граматиці. Відео-пояснення, mind maps, приклади та автентичні вправи – всі компоненти повноцінного вивчення граматики зібрані на цьому ресурсі. Якщо ви шукаєте цікаві англомовні сайти, які змусять вас закохатися в англійську граматику, ви його знайшли! Наважуйтеся!

Reddit`s Jokes

Якщо ви інтернет-ентузіаст, швидше за все, ви в якийсь момент стикалися з Reddit. Reddit Jokes - це активна спільнота, в якій користувачі з усіх куточків земної кулі діляться своїми улюбленими жартами. Цей онлайн-форум – від розумних каламбурів до веселих дотепів – є скарбницею гумору. Будьте готові загубитися у величезній колекції жартів, надісланих іншими користувачами Reddit.

Make Use Of

Якщо хочете прочитати корисні практичні статті, огляди, списки, посібники з використання, то потрапили за адресою. Make Use Of забезпечить студента інформацією про техніку, ремонт, лайфхаки, порадами про роботу з операційною системою Windows та чатом GPT. So, feel free to use it!

Eater

Eater - блог про їжу для любителів кулінарії, де знайдуться рецепти від закусок до вишуканих десертів. Ви, напевно, знаєте, що найкращий спосіб вивчення англійської – щоденне використання. Якщо ви любите готувати, то немає нічого простішого, ніж знайти рецепт страви англійською та вивчити лексику про спосіб його приготування.

Simply Psychology

Simply Psychology - сайт з англійськими статтями про психологічні аспекти життя людини та взаємовідносини в соціумі. Фанати психології знайдуть тут статті, підкріплені дослідженнями та фактами, які допомагають розібратися у собі та побудувати лінію поведінки з іншими. Психологічні поради та практики зібрані на сайті зі зрозумілим інтерфейсом та подані професійною, але виразною мовою.

Interior Design

Фанатам ремонту та дизайну інтер'єру рекомендуємо звернути увагу на сайт Interior Design. Крім того, що тут зібрані референси з ідеями актуального ремонту, тут ви знайдете статті з порадами щодо облаштування простору та креативні приклади дизайну житла. Цей сайт стане у нагоді і дизайнерам, і людям, які затіяли ремонт будинку, адже він створений для натхнення кожного користувача. Лексика сайту наповнена хитромудрими епітетами і сучасними дизайнерськими слівцями, які припадуть до смаку творчим людям.

Як навчитися краще розуміти прочитане

Щоб краще зрозуміти зміст прочитаного для початку, не варто перекладати кожне невідоме слово. Якщо ви тільки починаєте читати англійською, ваше завдання - вловити суть - gist. Невідомі слова спершу спробуйте перекласти інтуїтивно, ґрунтуючись на контексті. Використовуйте сайти для читання англійською, щоб прокачати цю навичку.
Наступний етап - копання у словнику. Легше перекласти слово у перекладачі, проте набагато корисніше знайти пояснення слова у словнику, такому як Кембриджський словник. Тут зібрані приклади використання слова та особливості використання прислівників у зв'язку з новим словом.

Головне – не зупиняйтесь! Якщо текст здається вам надто складним – значить ви обрали потрібну статтю, адже лише труднощі ведуть до впевненого володіння мовою.

Оцініть статтю

  • 0

Залишіть коментар

Банер