20% знижки на курс англійської по промокоду ENGLISHBLOG!

Фільми для вивчення англійської - простий спосіб підтягнути мову

Лексика
8 минут читать
04.06.2024
0
0
174

Що може бути краще, ніж дивитися улюблені фільми в оригіналі, чути голоси акторів та розуміти їхню мову? Фільми - чуд...

Що може бути краще, ніж дивитися улюблені фільми в оригіналі, чути голоси акторів та розуміти їхню мову? Фільми - чудовий спосіб вивчити живу розмовну англійську, відчути акценти нейтивів та пірнути в англомовну атмосферу. Якщо це ваша мрія, ми створили список фільмів, які можна дивитися за кожного рівня мови. Так що вмикайте телевізори і поринайте у світ англійського кіно!

Фільми англійською для рівня А1 (Elementary)

Починати завжди важко, проте навіть на рівні А1 можна намагатися дивитися фільми в оригіналі. Щоб не боятися, увімкніть субтитри та спробуйте вловити слова персонажів. Отже, які фільми для вивчення англійської підійдуть навіть учням-початківцям.

Книга джунглів - Jungle Book (2016)

Фільм про хлопчика Мауглі, який виживає у світі джунглів та диких звірів. Стара історія, подана сучасними акторами, допомагає студенту звикнути до англійських діалогів, розширити словниковий запас і привчає мислити англійською. Фільм розрахований на дорослих та дітей, які тільки починають дивитися кінострічки англійською.

Якось у Римі - Once In Rome (2002)

Один із серії фільмів з близнюками Олсен, який розповість глядачеві про їхні захоплюючі пригоди в Італії. Лексика фільму сподобається учням-початківцям, які тільки звикають до тимчасових форм і мовних зворотів англійців. Після перегляду фільму жива американська лексика залишиться у вас назавжди!

Вперед та вгору - Up (2009)

Тепла казка про життєві цінності та розміщення пріоритетів. Діти та дорослі з усіх куточків планети захоплюються історією Карла Фредеріксен, 64-річний дідусь, який вирішує дослідити світ у власному будинку на повітряній кулі. У силу мультяшності оповідання фільм не наповнений важкою лексикою, а репліки героїв подаються простими і зрозумілими фразами. Однак це аж ніяк не означає, що слова з цього мультика ви не використовуватимете, досягнувши рівня В2.

Брати повітря - Air Buddies (2006)

У цьому фільмі 5 цуценят породи золотистий ретрівер грають, ростуть і насолоджуються життям, проте разом з цим борються з поганими хлопцями, які хочуть їх вкрасти. Цей фільм не дуже простий для А1, оскільки тут складно вгадати репліки по губах героїв, але ви легко зрозумієте сенс фраз, бачачи ситуацію на екрані. Фільм для дорослих та діток, які хочуть вивчати англійську із задоволенням!

Що ще подивитися студентам рівня А1:

  • The Holiday

  • My Big Fat Greek Wedding

  • Frozen

  • The Parent Trap

  • The Song of the Sea

Фільми англійською для рівня А2 (Pre-Intermediate)

На рівні Pre-Intermediate студенти поступово набувають впевненості у власній англійській і все краще розуміють нейтивів. Цей рівень - чудовий час, щоб стартувати дивитися фільми в оригіналі, і навіть потроху забувати про субтитри. Фільми для вивчення англійської мови для тих, хто знаходиться на рівні А2, представлені нижче.

Форрест Гамп - Форрест Гамп (1994)

Класичний фільм для студентів, яким ще не дуже легко розпізнавати мову американців. Оскільки головний герой фільму - хлопець з обмеженими розумовими здібностями, його мова прозаїчна і зрозуміла, а репліки інших героїв пристосовані до рівня Фореста. Цей фільм важливий не лише через англійську лексику, а й ментально, оскільки може навчити і дитину і дорослу розставляти пріоритети в житті і рухатися до своєї мрії.

Гадкий я - Despicable Me (2010)

Цей практичний мультик став культовим на території США, тому він буде крутим варіантом познайомиться з американською англійською і різними акцентами регіонів США. Армія міньйонів з характерним “сюскаючим” голосом стане невеличким челенджем для учнів, але точно не залишить нікого байдужим.

Щоденник Бріджіт Джонс - Bridget Jones's Diary (2001)

Якщо ви шукаєте живу англійську лексику зі слівцями, які використовують нейтиви, дивіться фільм "Щоденник Бріджіт Джонс". Так, ця картина більше підходить дівчатам, тут можна почерпнути знання лексики на тему кохання, краси, естетики та реального життя молодій дівчині у мегаполісі. Занурюйтесь у світ юнацьких любовних перипетій, яскравих емоційних гойдалок та сучасної молодіжної лексики разом із головною героїнею кіно.

Барбі (2023)

У фільмі лялька Барбі виходить у людський світ, щоби прожити життя живих людей. Насправді ця історія не така проста, як здається на перший погляд. Діалоги Барбі та Кена, взаємодія Барбі з реальними людьми, подарує студенту багато нової лексики та мовних зворотів. Однак не бійтеся, не забувайте, що це все-таки мультик, і репліки героїв озвучені мовою, яка буде зрозуміла і дітям, і дорослим.

Що ще подивитися студентам рівня А2:

  • 10 Things I Hate About You (1999)

  • Home Alone (1990)

  • Shrek (2001)

  • Wonka (2023)

  • Champions (2023)

Фільми англійською для рівня B1 (Intermediate)

На рівні Intermediate студент зможе дивитися фільми практично без субтитрів, оцінювати та сміятися з жартів акторів та розуміти нестандартні репліки. Плюс фільми цього рівня частіше входять до щорічного списку популярних та очікуваних кінострічок. Фільми для вивчення англійської на рівні В1 до вашої уваги.

Люблю тебе ненавидіти - Anyone But You (2023)

Американська романтична комедія неодмінно займе місце у вашому серці, адже такі історії припадають до душі чуттєвим глядачам. У фільмі розкривається весільна тематика, є австралійський акцент, що сподобається студентам, які вже звикли до американської вимови.

Квиток у рай - Ticket To Paradise (2023)

Фільм із Джулією Робертс та Джорджем Клуні - володарями премії Оскар, які ідеально грають свої ролі в яскравій комедії. Жива розмовна англійська, тонкий гумор, опис взаємовідносин сімейної пари - це конкретно та англійська, яка стане у нагоді кожному студенту, чи то дівчина, чи хлопець. Дивіться трейлер, і переконайтеся самі, що вам під силу зрозуміти голлівудських зірок!

Стажер (2015)

Сімдесятирічний чоловік розуміє, що пенсія це не те, чим би він хотів займатися життям, що залишилося, і приходить на стажування, щоб отримати посаду старшого менеджера в магазині модного одягу. Фільм дозволить студентам почути англійську мову у вимові старших людей, звикнути до особливостей їхньої вимови голосу. Жарти, казусні моменти та епізоди робочих взаємин головного героя та засновника модного журналу допоможуть студенту навчитися підбирати фрази у конфліктних ситуаціях, відстоювати власну позицію та ввічливо знаходити спільну мову з колегами та начальником.

Круелла - Cruella (2021)

Американська кримінальна комедія, де історія Круелли оповідається на новий лад. Акцент Емми Стоун тут створить нелегке завдання для учнів, проте простимулює їх рухатися вперед і поглиблювати власні знання англійської. Фільм буде цікавим як для дорослих, так і для підлітків, тому ця картина відмінно підійде сім'ям, які навчають англійську разом.

Що ще подивитись студентам рівня B1:

  • Maleficent (2014)

  • Friends With Benefits (2011)

  • Marmaduke (2010)

  • Can You Keep A Secret? (2018)

  • The Judge (2014)

Фільми англійською для рівня B2 (Upper-Intermediate)

Upper-Intermediate - той рівень володіння англійською, коли студентам стає просто дивитись фільми іноземною мовою. Ось багато в чому завдяки вагомому лексичному запасу, а також за рахунок знання базових елементів граматики. Тут справа не обійдеться мультфільмами та комедіями, проте готуйтеся, що рівень В2 часто містить лексику С1, тому кожен фільм з нашого списку не такий простий, як здається на перший погляд.

Голодні Ігри - The Hunger Games (2012)

Популярна трилогія фільмів з Дженніфер Лоуренс про виживання в умовах боротьби за першість. Унікальні саундтреки, сюжетні лінії, історії життя героїв та екстрені ситуації – все це поєднано у цій незабутній картині. Готуйтеся до нових слів, змішання граматичних конструкцій та розпалу пристрастей у цій непростій повісті.

The Hunger Games (2012 Movie) - Official Theatrical Trailer - Jennifer Lawrence & Liam Hemsworth

Продавці Болі - Pain Hustlers (2023)

Кінофільм про продаж препаратів, які позбавляють людину від болю. Однак чи все так прозаїчно у фарміндустрії? Разом з Емілі Блант та Крісом Евансом глядач не тільки стежитиме за сюжетом, а й поглинатиме нові фрази на тему бізнесу, фармацевтики, шикарних вечірок, а також укладання фінансових договорів та угод із совістю. Цей фільм досить наочний, тому студент легко вловить сенс реплік навіть якщо не впевнений у перекладі конкретних слів. Картина буде привабливою як для молодих пар, так і для підлітків.

Pain Hustlers | Emily Blunt + Chris Evans | Official Trailer | Netflix

Топ Ган: Маверік - Top Gun: Maverick (2022)

Історія військового пілота Джозефа Косінскі, якого блискуче зіграв Том Круз, який повертається у військову справу, щоб підготувати молодих пілотів до головної місії у їхньому житті. Тут глядач знайде все: любовні діалоги, життєві розмови, професійні деталі та гумор, який допомагає головним героям подолати нелегке завдання. Для студента ця картина буде цікава грамотністю та правильністю викладу реплік, неабиякими лексичними зворотами та динамічним сюжетом.

Top Gun: Maverick | NEW Official Trailer (2022 Movie) - Tom Cruise

Тайлер Рейк: Операція з порятунку - Extraction (2020)

Картина про порятунок дитини індійського наркобарона з викрадення, що супроводжується бійками, зброєю та винятковою акторською грою колишнього бійця австралійського спецназу. Оскільки головний актор фільму – австралієць, це чудово додає особливостей його вимови кожного англійського слова. Однак завдяки чудовій роботі сценаристів, якості зйомки та захоплюючому сюжету студент легко зможе розібратися в особливостях реплік Кріса Хемсворта.

Extraction | Official Trailer | Screenplay by JOE RUSSO Directed by SAM HARGRAVE | Netflix

 

Що ще подивитись студентам рівня B2:

  • A Beautiful Mind (2001)

  • The Father (2020)

  • Once Upon A Time In Hollywood (2019)

  • Focus (2015)

  • The King`s Man (2021)

Фільми англійською для рівня C1 (Advanced)

Як тільки ви опинитеся на рівні C1, то сміятиметеся, згадуючи, як боялися дивитися перші фільми англійською. Тепер вам потрібні не фільми для вивчення англійської, а кінострічки для удосконалення рівня володіння мовою.

Щигол - The Goldfinch (2019)

Мати хлопця з Нью-Йорка гине в музеї після терористичного акту, і хлопчика забирає до себе на піклування заможна сім'я. Як виявилось, хлопець встиг вкрасти з музею дорогу картину, яка тягне його у світ шахрайства та криміналу. Фільм написаний за книгою, в якій читач знайде багато невідомих слів і, звичайно, сотні з них перенесені до сценарію фільму. Так що озброюйтеся знаннями та знайомтеся з лексикою на тему мистецтва, антикваріату та малювання разом із головними героями картини.

THE GOLDFINCH - Official Trailer 1

Перш ніж я засну - Before I Go To Sleep (2014)

Як тільки мова стосується історій, в яких головні герої страждають на психічні порушення, це практично завжди дорівнює складній англійській. Причина цього до болю зрозуміла - хаотична скачка ідей героїв не дає студенту ні на мить розслабитися і бути на 100% впевненим у розумінні реплік. Ніколь Кідман, головна героїня, щоранку прокидається без пам'яті про минулий день внаслідок травматичної події деякий час тому. Фільм привчить студента не втрачати сюжетну лінію до самого кінця, щоб не пропустити ні слова і зрозуміти прихований підтекст ситуації, що склалася.

Before I Go To Sleep Official Trailer #1 (2014) - Nicole Kidman, Colin Firth Movie HD

Бідолашні створіння - Poor Thing (2023)

Чорна комедія з Еммою Стоун у головній ролі розповідає про вигадану історію дівчини, яка наділена мозком маленької дитини. Разом із глядачем вона пізнає себе, навколишній світ, філософію та будову світу. Фільм досить нелегкий для сприйняття, плюс додамо акцент головної героїні, тому ця картина стане челенджем навіть для людей із рівнем англійської С1. Однак чому б не спробувати?

POOR THINGS | Official Trailer | Searchlight UK

 

Месники - Avengers (2012 - 2019)

Месники - неповторна серія фільмів Марвел, яка сповнена спецефектів, фантастичних трюків, заплутаних сюжетів та інтриг. Супергерої, які перемагають лиходіїв, стали улюбленцями мільйонів людей з усіх куточків світу. Студенту з рівнем С1 точно буде цікаво і корисно почути улюблених героїв в оригіналі, оцінити їхню вимову та особливості подачі реплік. Оскільки у фільмах зібрані актори з різних континентів, тут студент навчиться розрізняти акценти та перейме мовну звичку улюблених персонажів.

Marvel Studios' Avengers: Infinity War Official Trailer

 

Що ще подивитися студентам рівня С1:

  • The Imitation Game (2014)

  • Bridge of Spies (2014)

  • The Gentlemen (2019)

  • Wrath of Man (2021)

  • The Green Book (2018)

Фільми англійською для рівня C2 (Proficient)

Рівень С2 передбачає як загальні глибокі знання англійської, а й знання спеціалізованої лексики та англійської на історичні теми. Ось тому фільми для рівня С2 – максимально складні, і якщо ви не відчуваєте у собі впевненість дивитися кіно цього рівня – не варто поспішати. Краще плавно рухатися від фільму до фільму і починати дивитися подібні картини тільки на 100% впевненим у власних силах.

Оппенгеймер - Oppenheimer (2023)

У 2023 році всі говорили про Оппенгеймера, але він й справді унікальний. Крістофер Нолан створив твір, який отримав десятки нагород світу кіно, а Кілліан Мерфі зіграв головну роль свого життя. Крім труднощі теми, що передбачає наявність поглиблених знань фізики, не варто забувати і про акцент головного актора, а також часового проміжку, у якому відбуваються дії картини. Думаємо, що слова тут явно зайві, тому якщо ви готові до такого виклику - сідайте зручніше і поринайте у світ Оппенгеймера.

Oppenheimer | New Trailer

Мавританець - The Mauritanian (2020)

Головний герой фільму Мохаммед ульд Слахи відбуває покарання за злочин, який нібито не скоїв. За його справу беруться адвокат та військовий прокурор, які намагаються довести його невинність. Картина важка не лише морально, а й через англійську, оскільки тут простежуються арабські акценти, мова стає не суто академічною і цим ставить непросте завдання глядачеві. Проте всі ці нюанси допоможуть студенту прокачати навички та дізнатися багато нового на тему закону, злочину та покарання.

The Mauritanian | Official Trailer [HD] | Rent or Own on Digital HD, Blu-ray & DVD Today

Не час вмирати - No Time To Die (2021)

Двадцять п'ятий фільм серії Джеймса Бонда розповідає про його боротьбу проти терориста Люцифера Сафіни, які відібрали життя у десятків людей. Разом з Деніелом Крейгом у фільмі грає Леа Сейду, чия англійська досить нелегка для сприйняття. Актриса родом із Франції, що, без сумнівів, накладає відбиток з її вимову. Академічний “upper-class British English”, французький акцент головне героїні, нетривіальні діалоги та динамічний сюжет, роблять фільм вагомим вкладом у скарбничку переглянутих кінострічок для кожного студента рівня С2.

NO TIME TO DIE Trailer – In Cinemas October 2021.

Дюна - Дюна (2021)

Епічний фантастичний фільм, екранізація якого відкладалася через складність сюжету та постановку епізодів. В основу сюжету покладено міжгалактичний конфлікт, який може вирішитися лише війною між ворогуючим кланами. Дюну складно дивитися навіть рідною мовою, оскільки жителі планети розмовляють специфічним діалектом, який важко перекласти слов'янською мовою, а сюжетні лінії переплітаються з небаченою швидкістю. Дюна - непростий челендж для студентів, який не кожному під силу.

Dune | Official Main Trailer

 

Що ще подивитися студентам рівня С2:

  • Dunkirk (2017)

  • Interstellar (2014)

  • The Favourite (2018)

  • Painted With Words (2010)

  • Noah (2014)

Як вивчати англійську за допомогою кіно

Щоб використовувати фільми як інструмент для вивчення англійської мови, запам'ятайте:

  • Спершу дивіться фільми із субтитрами

Фільми для вивчення англійської - відмінний елемент для вдосконалення мови, проте не варто нехтувати субтитрами. Спочатку студентам важко зрозуміти фрази героїв і повністю розпізнати всі слова. Саме тому важливо спочатку користуватися субтитрами, щоб звикнути до вимови і легко розгадувати слова в наступних фільмах.

  • Запам'ятовуйте фрази

Запам'ятовувати фрази та мовні звороти набагато ефективніше. Кожну фразу можна вміло використовувати у повсякденному мовленні, ніж прикрасити вашу мову та додати акцентів вашої мови.

  • Дивіться інтерв'ю з улюбленими акторами

Вчіться не лише дивитися фільми, але й розуміти живі репліки ваших улюбленців у відповідь на запитання інтерв'юера. Так ви звикнете до англійського акценту та почерпнете багато корисної лексики для подальших переглядів кіно.

  • Не поспішайте переглянути фільм повністю

Деякі кінокартини тривають більше 2-х годин, що, погодьтеся, складно сприймати навіть рідною мовою. Ділить фільми на частинки, дивіться по 30 хвилин фільму три дні і уважно стежте за кожною сценою - тільки тоді вивчення англійської через кіно буде корисним.

  • Вибирайте фільми відповідно до рівня володіння мовою

Остання та головна порада - не прагніть осягнути неосяжне. Обирайте фільми згідно з вашим рівнем мови, не чіпляйтеся за високі рейтинги, а поступово звикайте до англійської мови у кіно. Але не забувайте, вивчення англійської з фільмів - динамічний процес. Не зупиняйтеся на досягнутому та прогресивно ускладнюйте свій багаж переглянутих кінострічок.

 

Ну що ж, сподіваємось, що наша стаття вам сподобалася і ви знайшли для себе нові фільми для вивчення англійської. Ідіть від простого до складного та насолоджуйтесь переглядом кіно в оригіналі!

Оценить статью

  • 0

Оставьте комментарий

Банер