20% знижки на курс англійської по промокоду ENGLISHBLOG!

Сайти для читання книг англійською - ресурси для читачів

Читання
4 хвилини читати
27.12.2023
0
0
1029

Ви знайдете популярні сайти з книгами англійською у нашій статті!

Англійська література – ​​бездоганний додаток до вивчення англійської мови. Паперові носії не втрачають популярності, проте не щоразу книги англійською є у відкритому доступі. Найзручніше шукати книги онлайн, в інтернеті зібрана велика бібліотека творів на смак кожного читача. 

Статті VS книги

Багато хто запитує, що більше підходить для вивчення мови: книги чи статті?

Якщо розглянути відмінності між книгами та статтями, варто сказати, що лексика статті залежить від мети їх написання.

Розважальні сайти для читання англійською - джерело розмовної англійської, що легко застосовується у соціумі і дає учню розширити словниковий запас для щоденного спілкування.

Наукові статті складені із застосуванням спеціалізованої лексики, яка стане в нагоді професіоналам для спілкування у вузьких колах, чи то робота, чи рідкісне хобі.

Читання книг - апріорі інший підхід до вивчення мови. Лексика, якій написані книги, правильна і літературна, з хитромудрими мовними зворотами та сотнями епітетів. Чи варто говорити, що якщо починати читання з класичної літератури, то можна потонути у важких багатогранних реченнях та старомодній лексиці.
Однак, читання книг - прямий шлях до грамотної, чинної англійської, яка з часом стає рідкістю у світі новомодних технологій та лексичних скорочень.

Тому, якщо завдання учня - швидка мова, сучасний словниковий запас і яскравий контент, статті - це вдалий варіант роботи з текстом. Якщо ви хочете набрати епітетів та метафор у мовний багаж – обирайте художню літературу.

Сайти для читання книг

Project Gutenberg

Перший із топових результатів на запит “сайти для читання книг англійською” - сайт Project Gutenberg. Тут ви можете завантажити та прочитати більше 57 000 безкоштовних книг. Читайте безкоштовні книги онлайн, без завантаження, для дорослих та дітей! Проект відкритий у 1971 році з метою цифрового архівування книг, що належали громадськості. Це незамінний веб-сайт, який варто часто відвідувати, якщо ви любите класичні твори таких авторів, як Діккенс, Шекспір ​​та інші!

Project Gutenberg

Many books

ManyBooks пропонує безкоштовні книги з нехитрим і доброзичливим інтерфейсом. Сайти для читання книг англійською містять рекламу, але тут вона відображається у нижній частині вікна браузера і не надто заважає. Кожна книга доступна в декількох форматах файлів, що є безперечною перевагою порівняно з іншими платформами.

Many books

Smashwords

Smashwords - лідируюча онлайн-платформа з електронними книгами розносортовних авторів та видавців. На сьогодні налічується близько 500 000 творів із понад 100 000 авторів, які самостійно публікують власні книги. На цьому сайті розміщено тисячі книг від відомих та зростаючих авторів. Ви вільні вибрати безкоштовні книги або сплатити будь-яку книгу, яка вас цікавить.

Smashwords

BookBub

Сервіс для читання книг англійською BookBub через електронну пошту та веб-сайт щодня пропонує нові безкоштовні книги та книги зі знижкою. Вибирайте улюблені жанри і щодня отримуйте ретельно підібраний список назв на особисту поштову скриньку.

BookBub

International children's digital library

Міжнародна дитяча цифрова бібліотека – це безкоштовна онлайн-бібліотека, призначена для дітей віком від трьох до 13 років та створена для подолання мовних бар'єрів, що мають місце у нашому суспільстві. Сайт пропонує книги більш ніж 59 мовами, що робить його величезним ресурсом для всіх, хто вивчає нову мову.

International children's digital library

Chirp Audiobooks

Шукаєте безкоштовні аудіокниги? Відвідайте ресурс аудіокниг Chirp. Ці аудіокниги від Chirp – від романтичних до трилерів та науково-популярних книг – на 100% безкоштовні. Увімкніть потокову передачу за допомогою веб-плеєра Chirp або завантажте мобільний додаток Chirp, щоб слухати будь-де.

Chirp Audiobooks

Open Library

Open Library - це сайт з книгами англійською мовою, який зібрав понад два мільйони оцифрованих книг, включаючи класичні тексти та тексти, які є надбанням громадськості, а також зростаючу колекцію книг усіх жанрів. Книги можна завантажити чи прочитати онлайн. Браузерна програма читання Open Library дозволяє перегортати відскановані сторінки, зберігаючи враження друкованої книги, але також підтримується пошук за ключовими словами тексту. Щоб знайти книги – художні чи науково-популярні, дитячі чи дорослі, за всіма темами та різними мовами – просто відвідайте їхній сайт.

Open Library

Internet Archive

Бібліотека книг англійською, що налічує близько 36 мільйонів електронних книг. Internet Archive – найбільша цифрова бібліотека. Електронні книги впорядковані за категоріями, але ви також можете здійснювати пошук за колекцією, автором, темою або роком публікації. Користувачі мають можливість оцінювати та залишати відгуки про книги, які вони читають. Якщо вам потрапить цікава книга, натисніть на її назву. Після цього відкриється сторінка з відгуками читачів про цей твір.

Internet Archive

Free Ebooks

Free Ebooks забезпечує доступ до численних електронних книг з кожної категорії, кожну з яких ви знайдете в розділах “Художня література”, “Наукова література”, “Академічні книги”, “Підручники”, “Класика” та “Інші”. Цю цифрову бібліотеку добре укомплектовано, і кожна назва акуратно класифікована, тому що б ви не шукали, то обов'язково знайдете це швидко і легко. Після п'яти завантажень на місяць вам доведеться почекати, доки наступить наступний місяць, щоб продовжити завантаження.

Free Ebooks

Лайфхаки читання книг

Читання книг англійською - шалено захоплюючий процес! Крім того, що ви читаєте цікавий твір, ваш мозок займається посиленою розумовою активністю, яка розвиває мислення та мовлення. Вивчення мови через книги - давно підтверджений позитивний додаток до сухої теорії.

Однак, не варто забувати, що читання книг англійською все ж відрізняється від читання рідною мовою. При прочитанні твору іноземною мовою не варто перекладати у словнику кожне слово. Це не лише втомлює, а й не так важливо. Завдання читача - розібратися в сенсі речення та вловити суть оповіді. Чим більше ви читатимете, тим більше слів будуть для вас знайомими і тим більший словниковий запас буде у вас за плечима.

При читанні налаштуйтеся на загальний настрій тексту, перекладайте невідомі слова інтуїтивно, і тоді ви зможете легко використовувати їх повсякденно.

Ще одна порада – обирайте літературу, яка припадає до душі. Не варто читати книгу лише тому, що вона написана зрозумілою мовою. Читайте насолоду, і тоді книга піде вам на користь, а читання буде на радість, а не на навантаження.

І останнє – намагайтеся читати регулярно. Поставте собі план прочитати кілька сторінок на день, або 10 сторінок на тиждень. Також зручно поставити таймер на 10-15 хвилин на день, щоб приділити цей час саме читання. Відключіть інтернет та поставте телефон у режим "Не турбувати", щоб ніхто і ніщо не відволікало вас від поставленої мети.

Читайте, насолоджуйтесь та отримуйте задоволення від кожної сторінки! Повірте, читання принесе вам тонну позитивних емоцій, занурить у море подій та підкріпить ваші знання англійської!

Оцініть статтю

  • 0

Залишіть коментар

Банер